Erkend Makelaar

De taxateurs zijn lid van de branchevereniging NVM Makelaar, ingeschreven in het VastgoedCert taxatie register en aangesloten bij het validatie-instituut NWWI. De combinatie van deze instituten borgt de kwaliteit welke wij willen leveren.

NVM Makelaar

De Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM, is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed. Het feit dat u een NVM-taxateur inschakelt geeft aan dat u kiest voor kwaliteit. NVM-taxateurs ondergaan een periodieke hercertificering. Zo blijft de kwaliteit van de kennis gewaarborgd. NVM-taxateurs hanteren tijdens het taxeren allen dezelfde norm voor het vaststellen van de oppervlakten: de Meetinstructie gebaseerd op de NEN2580. Het hanteren van één uniforme meetwijze levert als voordeel op dat NVM-taxaties van woningen op dezelfde manier plaatsvinden. Dankzij de NVM-database die wordt bijgehouden door 4000 NVM-makelaars heeft uw NVM-taxateur meer referenties voor de taxatie tot zijn beschikking dan andere makelaars. Hierdoor kan een taxatie nog nauwkeuriger worden uitgevoerd. Door de actualiteit is de NVM-taxateur zeer goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en de huidige regionale situatie. Een van de essentiële punten om de waarde van uw onroerend goed te bepalen.

VastgoedCert

Om sinds het vervallen van de wettelijk beëdigingsplicht, de kwaliteit van taxateurs te kunnen blijven waarborgen, is in 2004 de Stichting VastgoedCert opgericht. Dit is een platform dat zorgdraagt voor de certificatie en registratie taxateurs in onroerende zaken op basis van hun vakbekwaamheid. De taxateurs die in het Register geregistreerd staan voldoen aan hoge vakbekwaamheidseisen. Een VastgoedCert-registratie betekent voor een makelaar of taxateur  een belangrijke pré. Het VastgoedCert-keurmerk is voor zijn of haar opdrachtgevers de aanduiding dat ze op deskundigheid en vakbekwaamheid kunnen vertrouwen.

NWWI

Het NWWI is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en geaccepteerd door het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Wij voldoen aan de strenge eisen die het WEW stelt en zijn ISO gecertificeerd. Bij het NWWI worden de rapporten gevalideerd door uitsluitend goed opgeleide en ervaren taxateurs. Het NWWI levert een gevalideerd rapport waar geldverstrekker en consument op kunnen bouwen en waarmee taxateurs die staan voor hun vak hun aanzien en imago als professional kunnen verbeteren.